viernes, 27 de enero de 2017

EL MICROSCOPI



Resultado de imagen de Quins aparells feia servir Antoni Van Leeuwenhoek?

El microscopi és un instrument òptic constituït per dos sistemes de lents -l'ocular i l'objectiu-, que permeten augmentar extraordinàriament la magnitud de la mostra per a observar, fent 
visible allò que no es veu a ull nu.
1.Tub òptic,2.revòlver,3.Objectiu,4.O.Objectiu,5.Pinces,6.Condensador,7.Fon de llum,8.Ocular,9.Braç,10.Platina,11.Roda Micromètica,12.Roda Micromètica,13.Peu.

Van Leeuwenhoek és famós pels microscopis que va crear i per les observacions que va fer amb aquests mateixos microscopis. Leeuwenhoek va descobrir "petits animals", el que actualment coneixem com a protozous i bacteris. També va fer visible l'estructura microscòpica de les plantes i va ser el primer en veure espermatozoides humans.

Antoni van Leeuwenhoek va néixer el 24 d'octubre del 1632 a Delft, Holanda. Era membre d'una família de comerciants i ell mateix va esdevenir un venedor d'articles tèxtils. Malgrat la seva educació era pobre, estava molt interessat en la ciència i va aprendre tot sol un munt de matemàtiques i de biologia. No obstant, no va publicar gaire ni va discutir molt sobre els seus descobriments: es va limitar a descriure'ls en cartes que enviava a la "Royal Society" de Londres.

 












No hay comentarios:

Publicar un comentario